Märklinin infrapunaohjain

Koko tuotevalikoima                                           

Märklin Infrapunaohjainta ei enää ole varastossani eikä sitä ole  tehtaaltakaan saatavilla. 

Märklinin langattomalla infrapunaohjaimella voit ohjata enimmillään neljää digi- tai deltaveturia.

Infrapunavalo välittää ohjaussignaalin käsiohjaimesta c-linssiraiteeseen, jonka pituus on kuten raideosan 24188.  Linssiraiteessa on myös virransyöttö 74492-vaihdemoottoreiden ja 74000-sarjan opastimien ohjausboxeille. Erillistä vaihtovirtamuuntajaa ei siis tarvita vaihteiden ja opastimien virtalähteeksi. Samaa linssiraidetta voi ohjata useampikin infrapunaohjain, esimerkiksi kahdelle veturinkuljettajalle kummallekin oma infrapunakäsiohjaimensa. Myös vanhempi infrapunaohjain toimii uuden linssiraiteen kanssa.  Linssiraiteita saa samassa digiradassa kuitenkin ehdottomasti olla vain yksi.

Ohjain käyttää osoitenumeroita 78, 72, 60 ja 24 (delta-osoitteet). Ohjaimella voidaan muuttaa ohjelmoitavien digidekooderien osoitteet näille numeroille. Ohjaimella ei kuitenkaan voi muuttaa Mfx-dekooderien osoitteita. Ohjaimella voidaan kytkeä ajovalot ja lisäksi neljä erikoistoimintoa. Mikäli veturissa on digitaalisia erikoistoimintoja ajovalojen lisäksi, ei tämä ohjain välttämättä pysty kytkemään niitä kaikkia. Ohjaimella ei pääsääntöisesti voi ajaa mfx-dekoodereilla varustettuja vetureita eikä lainkaan perinteisiä analogisia Märklin-vetureita. Ohjain tarvitsee toimiakseen 2 kpl AAA paristoja.  Paristot sisältyvät  toimitukseen.

Myynnissäni on toimintavalmis kokonaisuus: Infrapunaohjain, virtalähde 66201 (teho 18 VA) ja C-liityntäraide, jossa on linssi ohjaimen infrapunasädettä varten sekä virransyöttö my world/start up -vaihdemoottoreiden ja opastimien ohjausboxeille. Käyttöohje ja ohjaimen paristot.  Uusia osia digipakkauksista. Kokonaisuuden hinta on yhteensä 14 euroa. Kuva alla:Pelkkä uusi linssiraide. 5 euroa. Kuva alla:
Infrapunaohjaimen edut:


  • Langattomuus
  • Ohjaimella voidaan muuttaa ohjelmoitavien digidekooderien osoitteet tälle ohjaimelle    sopiviksi
  • Ohjaimella voidaan kytkeä ajovalojen lisäksi neljä erikoistoimintoa
  • Linssiraiteessa on virransyöttö my world -vaihdemoottoreiden ja opastimien ohjausboxeille
  • Uutta ohjainta on helppo käyttää, koska uudessa ohjaimessa suurikokoinen digiosoitteen valintavipu on sijoitettu ohjaimen etupuolelle
  • Voit käyttää useampaakin infrapunaohjainta radassasi; ohjain sopii yhteen aikaisempien Märklinin infrapunaohjaimien kanssa. Kuitenkin ehdottomasti vain yksi linssiraide/digirata.


Infrapunaohjaimen haitat:
  • Ohjain tarvitsee toimiakseen paristot.
  • Edellyttää metalliraiteiden kanssa käytettäessä adapterikiskoa 24951
  • +/- painikkeiden käyttö vaatii harjoittelua, jos olet aiemmin tottunut käännettävään nopeussäätöön.
  • Mfx-vetureita ei pääsääntöisesti voida ajaa tällä ohjaimella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti