Neljän junan ohjain 67025

Koko tuotevalikoima                                           Tämä ohjainta ei ole varastossani eikä enää tehtaaltakaan saatavilla

Märklinin ohjain enimmillään neljän digi- tai deltaveturin ohjaamiseen.

Ohjain pystyy erottamaan neljä osoitetta (delta-osoitteet): 78,72,60 ja 24. Ohjaimella voi ajaa mainituille osoitteille asetettuja vetureita molempiin suuntiin ja lisäksi kytkeä ajovalot erillisestä kytkinnapista. Tällä ohjaimella ei voi ajaa perinteisiä analogisia Märklin vetureita.

Myynnissäni oleva kokonaisuus: Neljän junan langallinen ohjain 67025, jossa punainen ja ruskea liityntäkaapeli (liittimet c-raiteille), virtalähde 66201 (teho 18 VA) ja käyttöohje sekä 80-sivuinen ohjevihko (A4), jossa mm. ratakaavioita. Uusia osia digipakkauksista 29540 tai 29541.  Kokonaisuuden hinta on yhteensä 14 euroa. Kuva alla:
Langallisen ohjaimen edut:

1. Helppokäyttöinen nopeussäädin ja Märklinin perinteinen suunnanvaihto nolla-asennosta vasemmalle.

2. Liittimet C-raiteille, kytkettävissä melko helposti myös metalliraiteille.

3. Ohjaimella voidaan kytkeä ajovalot.
Langallisen ohjaimen haitat:


1. Ohjaimella ei voida muuttaa kaukosäädettävien digidekooderien osoitteita tälle ohjaimelle sopiviksi. Veturit on ostettava oikeaosoitteisina tai tehtävä osoitteenmuutos ohjaimella, joka siihen kykenee.

2. Ohjaimella ei voida kytkeä ajovalojen lisäksi muita erikoistoimintoja.

3. Samassa radassa voi käyttää vain yhtä ohjainta.

4. Mfx-vetureita ei pääsääntöisesti voida ajaa tällä ohjaimella.

Sähkökäyttöiset vaihteet 

Tämän ohjaimen kanssa voit käyttää  vaihdemoottoreita 74491 ja ohjausboxia 72710 led-valoin neljälle sähkökäyttöiselle vaihteelle.  Ohjausboxeille ei saa ottaa jännitettä samasta muuntajasta, josta digiohjaimesi ottaa virtaa. Tarvitset virtalähteeksi jonkin seuraavista:Tasavirtalähde ja konvertteri (Tämä on suositeltava vaihtoehto)

- Märklinin tasavirtalähde 66361 36 VA ja konvertteri 60130.  Uusi vaihtovirtamuuntaja

- vaihtovirtamuuntaja 32 VA 6647/66470. 


Käytetty vaihtovirtamuuntaja

Tarkista verkkokaapelin ja muuntajan kuoren kunto.  Sisäosia on irronnut, mikäli muuntaja toimii helistimenä.  Tällöin muuntajasi saattaa olla käyttäjälleen vaarallinen.  Älä kytke verkkojännitteeseen muuntajaa, joka tässä mainituin tai muiden havaintojen perustella saattaa aiheuttaa vaaraa käyttäjälleen.  Käänny tarvittaessa ammattitaitoisen henkilön puoleen.
- vanha sininen muovikuorinen Märklinin vaihtovirtamuuntaja 220 V  vain opastimille ja vaihteille ei digiohjaimille eikä digivetureiden ajoon.
- kuten yllä, mutta metallikuorinen. Edellyttää turvallisuussyistä ammattitaitoisen henkilön suorittaman tarkastuksen ennen käyttöönottoa.

KAHDEN tai useamman VAIHTOVIRTAmuuntajan yhtäaikainen käyttö saattaa väärin kytkettynä aiheuttaa 230 Voltin SÄHKÖISKUN.
2 kommenttia:

  1. Voiko infrapunaohjaimella ajaa veturia takaperin eli pakittaa?

    VastaaPoista
  2. No voihan sillä pakitellakkin, sano.

    VastaaPoista